Aanmelden bij Vaanster

Klant bij Vaanster

Welkom bij Vaanster

Van harte gefeliciteerd met je nieuwe woning. Vanaf de opleverdatum kun je jouw nieuwe adres aanmelden bij Vaanster. Dat kan gemakkelijk via onderstaande knop:

Bij het aanmelden wordt gevraagd de onderstaande gegevens in te vullen:

 • Naam, adres, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres, rekeningnummer
 • Datum sleuteloverdracht (die datum kan in het verleden liggen)
 • Meterstanden op datum van de sleuteloverdracht van warmte, koude en verwarming van tapwater (deze vind je meestal ook terug op het opleverformulier wat je van de makelaar of verhuurder hebt gekregen)

Na aanmelding en verwerking in onze systemen sturen we u een bevestigingsmail. Krijg je geen bevestiging van ons via de e-mail dat de aanmelding succesvol is verwerkt? Ook niet in je spam? Dan is er waarschijnlijk iets niet goed gegaan, maar dat ligt dan aan onze systemen. Meld je in dat geval niet nog een keer aan maar neem contact op met onze Klantenservice.

Meld je aan als klant bij Vaanster aan na de datum van de sleuteloverdracht zodat je direct de meterstanden kunt invullen. Deze kun je eventueel terugvinden op het opleverrapport wat je van de verhuurder of makelaar hebt ontvangen. Als je deze niet hebt kun je ze zelf uitlezen vanaf de meter. Via deze link vind je meer informatie over hoe je jouw meter zelf kunt uitlezen.

Persoonlijke account 

Na aanmelding van jouw adres via de website kun je een persoonlijke account aanmaken. Dit kan pas nadat je een bevestiging via de e-mail hebt ontvangen dat de aanmelding succesvol is verwerkt. Bij die mail sturen we je ook de leveringsovereenkomst en het klantnummer. Met dit klantnummer kun je de persoonlijke account aanmaken. Met een persoonlijke account kun je veel dingen inzien en zelf regelen zoals: 

 • Inzage in het verbruik 
 • Inzage in de facturen 
 • Wijzigen van je voorschotbedrag
 • Instellen van een automatische incasso
 • Inzage in huidige tarieven 
 • Mogelijkheid om de persoonsgegevens en/of betalingsgegevens te wijzigen.  

Voorschotfacturen de eerste maand

Alle klanten van Vaanster betalen maandelijks een voorschotfactuur, zoals gebruikelijk is voor het afnemen van energie. Je betaalt een voorschotfactuur voor de komende maand. De eerste maand in je nieuwe woning ontvangt je daarom twee voorschotfacturen, één voor de huidige maand en één voor de volgende maand. Daarna ontvang je nog maar één voorschotfactuur voor de komende maand.  

Praktische tips bij vloerverwarming 

Vloerverwerking is anders dan de traditionale radiatoren. Houd daarom rekening met het volgende:

 • Het systeem zorgt dag en nacht voor een gelijkmatige temperatuur in de gehele woning. Verwarming door vloerverwarming komt langzamer op gang dan bij traditionele radiatoren. Wij raden daarom aan om de temperatuur niet te verlagen in de nacht of wanneer je voor korte tijd van huis gaat.
 • De leiding van de vloerverwarming zit vlak onder de vloer. Wees voorzichtig met boren en schroeven in de vloer zodat er geen leiding wordt geraakt. Een lekke leiding betekent een ingrijpende reparatie. Vaanster kan dit niet voor je oplossen. 
 • Niet alle soorten vloerafwerking zijn geschikt voor vloerverwarming.  Het beste resultaat geeft in het algemeen een steenachtige vloer. Bij een stoffen of een houten vloerbedekking zal de warmte en koude afgifte aan jouw woning dalen afhankelijk van de weerstand van de gekozen afwerking. Als je een nieuwe vloer uitkiest kan de adviseur je hierover goed adviseren. Geef daarom aan dat je vloerverwarming hebt. 
 • Voor een optimale werking van de vloerverwarming is het van belang dat er voldoende vloeroppervlakte vrij is. Wij adviseren om ten minste 40% van het vloeroppervlak vrij van meubilair te houden. 

Nog meer informatie nodig?  

Heb je vragen aan Vaanster over het systeem in je woning? Bekijk dan de veelgestelde vragen op deze website. Kijk ook op jouw projectenpagina voor meer informatie over jouw woning. Via de homepage kun je met hulp van je postcode meer informatie vinden gericht op de situatie in jouw woning.