Meterstanden

De meeste meters worden door Vaanster digitaal op afstand uitgelezen. In dit geval hoef je jouw energiemeter niet zelf uit te lezen. De uitgelezen meterstanden zijn na twee maanden in te zien op jouw persoonlijke pagina. Log hier in om naar jouw persoonlijke account te gaan.

In sommige gevallen vragen we je om zelf een meterstand door te geven. Bijvoorbeeld bij een verhuizing. Er wordt dan gevraagd naar de meterstand op de datum van verhuizing en/of sleuteloverdracht. De meterstanden staan eventueel ook vermeld op het opleverrapport wat je van de makelaar of verhuurder hebt ontvangen.

De meterstand die wij nodig hebben is de “E1 stand”. Als je doorklikt op de meter doorloop je de verschillende meterstanden. Je ziet dan vanzelf een meterstand staan met in het display de vermelding E1. Dat is de stand die je aan ons kunt doorgeven. 

Waar hangt de energiemeter?

Het verschilt per woning waar de energiemeter geplaatst is. Meestal bevindt een energiemeter zich vlakbij de afleverset, in de meterkast of vlakbij de vloerverdeler.
Het kan zijn dat er twee energiemeters in één woning zijn geplaatst. In dat geval is één energiemeter voor het meten van warmte voor ruimteverwarming en één energiemeter voor het meten van warmte voor warm tapwater.

Op de bewonerspagina van jouw project staat aangegeven welke energiemeter er in woning is geplaatst. Als er op die pagina geen energiemeter wordt vermeld, dan is er bij Vaanster niet bekend welke meter er in uw woning is geplaatst. Als je op de homepage van Vaanster jouw postcode intikt bereik je jouw projectpagina.

Energiemeter uitlezen

Warmte wordt meestal gemeten in GJ (Gigajoule). Vaanster vraagt de meterstand in GJ op. Dit kan betekenen dat de meterstand moet worden omgerekend van kWh naar GJ. De meterstand voor warm tapwater wordt gemeten en gevraagd in m3. 

Omdat verbruik van koude kosteloos is, wordt deze ook niet bemeterd. Die meterstand kun je dus nergens terugvinden.

Meterstanden inzien

Alle meterstanden worden gepubliceerd op uw persoonlijke pagina. Die kunt u dus altijd inzien. Het duurt twee maanden alvorens de meterstanden zichtbaar zijn in de persoonlijke account. Staan er na verloop van tijd nog steeds geen meterstanden, dan hebben we deze niet beschikbaar. Het is altijd mogelijk om dan zelf de meterstand uit te lezen en toe te voegen aan het overzicht.

Niet alle meters kunnen digitaal worden uitgelezen. Soms is er bijvoorbeeld geen WIFI contact mogelijk geweest, of er is iets anders aan de hand. Als Vaanster de energiemeter niet kan uitlezen, wordt er een schatting gemaakt van de meterstand. We mogen twee jaar achter elkaar de jaarafrekening opstellen op basis van een geschatte meterstand. In sommige gevallen zal er een meteropnemer bij je thuis langskomen om de meterstand op te nemen.

Hoe lees ik de energiemeter uit?