1. terug

Veelgestelde vragen

Gegevens wijzigen

Hoe kan ik mijn verhuizing doorgeven?

Als je gaat verhuizen kun je dit gemakkelijk via de website aan Vaanster doorgeven. We vragen je wel om de meterstanden aan ons door te geven van de datum waarop je de sleutel van je woning inlevert, ook als je een slimme meter hebt. We begrijpen dat het een drukke tijd is, je kunt dit ook een paar dagen later doen. Er is namelijk geen sprake van een opzegtermijn, dus je kunt een datum in het verleden opgeven. Na het doorgeven van je verhuizing ontvang je binnen zes weken de eindafrekening. Als je geen meterstand kunt opgeven, houd er dan rekening mee dat het wat langer kan duren.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens aanpassen zoals bijv. mijn mailadres?

Op de persoonlijke 'Mijn Vaanster' account kun je van alles makkelijk zelf regelen en persoonlijke gegevens aanpassen zoals je mailadres.  
Klik op account aanmaken als je voor de eerste keer de pagina gaat bezoeken. 

Kan ik zelf mijn voorschotbedrag aanpassen?

Ja dat kan. In je persoonlijke account kun je onder het kopje “mijn facturen” je voorschotbedrag aanpassen. Dat is wel binnen een bepaalde marge, omdat het voorschotbedrag wel voldoende moet zijn om de vaste kosten te dekken.

Klik hier om naar jouw persoonlijke account  te gaan en log in om de gegevens aan te passen. Klik op account aanmaken als je voor de eerste keer de pagina gaat bezoeken. 

Kan ik zelf een automatische incasso instellen?

Ja dat kan. Ook dit kun je in het eerder genoemde persoonlijke account zelf regelen. Ga naar het kopje “Mijn Facturen” en dan kun je bij “Mijn Betaalwijze” je bankrekening opgeven. Dit moet dan wel nog even administratief verwerkt worden en mogelijk stond er al een voorschotnota klaar.

Hoe kan ik mijn meterstand doorgeven?

De meeste meters worden door Vaanster op afstand uitgelezen, dan wordt de meterstand digitaal uitgelezen. Daarnaast zijn er momenten waarop je als bewoner wordt gevraagd om een meterstand door te geven. Bijvoorbeeld als je verhuist naar een woning met een energiesysteem van Vaanster of als u verhuist uit een woning met een energiesysteem van Vaanster. Er wordt dan gevraagd naar de meterstand op de datum van verhuizing en/of sleuteloverdracht.  

Ik ben het wachtwoord van mijn persoonlijke account vergeten.

Je kunt zelf een nieuw wachtwoord aanvragen. Klik hier om een nieuw wachtwoord aan te vragen.