1. terug

Nieuws

Duurzame samenwerking District West en Vaanster

Duurzame samenwerking District West en Vaanster

Duurzame samenwerking District West en Vaanster

APF International heeft namens een van haar fondsen voor de kantoorontwikkeling District West in Amsterdam Sloterdijk een overeenkomst gesloten met Vaanster voor de realisatie en 30-jarige exploitatie van een Warmte Koude Opslag systeem (WKO) voor gebouw DW02 Lighthouse. Dit kantoor wordt fors verduurzaamd en uitgebreid naar circa 13.100 m² en zal BREEAM “Very Good” behalen. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024. Het is de intentie van partijen om deze contracten op korte termijn uit te breiden met een tweede gebouw op de locatie District West.

Voor het behalen van de hoge duurzaamheidseisen en het uitgangspunt om CO2 neutraal te ontwikkelen is ervoor gekozen om de gasaansluiting af te sluiten en de gebouwen gasloos te verwarmen en koelen. Via het WKO systeem van Vaanster wordt warmte en koude uit de bodem gehaald voor het verwarmen en koelen van de gebouwen. Mede door het toepassen van de WKO installatie zullen de gebouwen minimaal voldoen aan een energielabel A+++ en de BREEAM Very Good eisen. Bijkomend voordeel voor de gebruikers is dat de energielasten zullen zijn losgekoppeld van de gasprijzen.

Over Vaanster
Vaanster Energie, specialist in duurzame energie, heeft ruim 20 jaar ervaring in het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van energiecentrales die duurzame warmte en koude opwekken. Het bedrijf onderscheidt zich door haar technische kennis en expertise, die wordt ingezet om optimale duurzame energie te leveren aan haar eindafnemers. Inmiddels zijn er al meer dan 200 projecten gerealiseerd. Vaanster kan haar expertise inzetten bij renovatie, transformatie en nieuwbouw projecten. De verschillende energieconcepten van het bedrijf kunnen worden toegepast op ieder project.

District West
Met de realisatie van de WKO is de volgende stap gezet in de duurzame herontwikkeling District West, op nog geen 350 meter van Station Sloterdijk. De komende jaren wordt het gebied getransformeerd naar een dynamische stadswijk met ruim 100.000 m² aan kantoren en voorzieningen met een hoge ESG ambitie. Mediahuis Nederland is al gevestigd op District West.